Magnesium inzetten tegen menstruatiepijn

Natuurlijk bestrijden van menstruatie pijn en klachten

Veel vrouwen en jonge meiden kennen het wel of hebben nog last van “Menstruatiepijn” Heel vervelend !!

Veel vrouwen aanvaarden dit dan ook gewoon als hun lot . Erg spijtig aangezien deze klachten zo gemakkelijk verzacht of dan wel verholpen kunnen worden.

MAGNESIUM INZETTEN TEGEN MENSTRUATIEPIJN

Waarom is Magnesium de oplossing voor menstruatie pijn en klachten ?

De baarmoeder bestaat uit gladde spieren die samentrekken tijdens de menstruatie om de oude slijmhuid af te stoten. Deze heeft zich daar gevormd om een eventuele bevruchte eicel te kunnen laten nestelen. Als er geen bevruchting plaats vind dan stoot de baarmoeder deze slijmhuid af door het spierstelsel van de baarmoeder samen te trekken. Dit spierstelsel kan in sommige gevallen verstijft zijn door magnesium gebrek. Doordat dit spierstelsel verstijft is kan dat veel klachten met zich meebrengen tijdens de menstruatie zoals buikkrampen en rugpijn. Als dit Magnesium tekort word aangevuld kunnen deze verstijfde spieren zich weer ontspannen en worden de menstruatie klachten minder of kunnen hierdoor geheel verdwijnen.

Toepassen van magnesium tijdens en voor de menstruatie :

  • Magnesium olie desgewenst op de pijnlijke plekken aanbrengen en tenminste 20 min. laten inwerken . Gelieve ook op armen en benen aan te brengen zodat je sneller een groot tekort aan gevuld kan worden.
  • Een voeten bad brengt ontspanning en verlichting . Vul een geschikt bassin met ongeveer 4 liter water. Los hierin ongeveer 250 gram Magnesium kristallen op . Zorg ervoor dat je heet water in een waterkoker of thermoskan bij de hand hebt , zorg er ook voor dat je een handdoek bij de hand hebt . Plaats nu je voeten in het water en giet om de 2 a 3 min. heet water bij . Dit doe je net zo vaak tot het water een temperatuur heeft bereikt van 39 tot 42 graden. Na 15 a 20 minuten het voeten bad beĆ«indigen . Droog je voeten af en rust hierna na 30 minuten uit.

Sommige vrouwen hebben ook last van klachten voor dat ze menstrueren . denk hierbij aan hoofdpijn, stemmingswisselingen en slecht slapen. Ook hierbij kan Magnesium de klachten verminderen. Een citaat uit het boek van Dr Barbara Hendel ” Het voeten bad is een toepassing uit de natuurgeneeskunde die enigszins in de vergetelheid is geraakt. Maar er zijn nauwelijks middelen denkbaar die zo snel en heilzaam op het lichaam inwerken, de levenslust terugbrengen en een snelle verzachting van talloze klachten bewerkstelligen “

Magnesium van de Zechstein bron vind je bij www.gezondermooi.nl

Tagged , , , , , , , , , , , , ,